Van Datachaos naar Data-Helderheid

8 februari 2024

Je kent het misschien wel als manager: plots verwacht het hoofdkantoor, of een klant, van je dat je maandelijks een overzicht levert van de voortgang van bepaalde resultaten. Jij wilt geen nee verkopen, dus jouw reis begint om cijfers te verzamelen. Je komt uit op welgeteld 19 verschillende bronnen, 15 verschillende Excel-bestanden en 4 verschillende applicaties! Je moet al die informatie bij elkaar verzamelen, dus je kent 2 opties: handmatig alles overtikken, of elke regel copy-pasten… Al snel kom je erachter dat dit zeeën van tijd kost, het geeft stress en werkt demotiverend. En je kunt ook nog eens makkelijk fouten maken. Het idee dat dit elke maand opnieuw moet, is huiveringwekkend.

Je hebt hier te maken met datachaos. De informatiestromen zijn niet gereed om bepaalde overzichtelijke informatie te leveren. Matrix Meesters kan met je meekijken naar het proces en het zodanig inrichten dat de chaos verdwijnt, en dat informatie eenduidig van A naar B verschijnt in jouw rapport.

Het gaat niet om de tools, maar om de oplossing. Die oplossing is bespreekbaar. Wil je het volledig via Excel oplossen, via Java of via het Power Platform met eigen database-inrichting? Er zijn meerdere wegen naar Rome, zolang je maar niet zelf hoeft te trappen om vooruit te komen, maar de cruisecontrol aan kunt zetten en genieten van de reis.

Matrix Meesters staat klaar om je te helpen de datachaos te temmen en een efficiënt, overzichtelijk en foutloos systeem te creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen in jouw databehoeften. Samen zorgen we ervoor dat je niet alleen de juiste tools hebt, maar ook een duurzame oplossing die echt werkt.

Laatste blogs

Managers kampen vaak met datachaos door verspreide informatiebronnen en inefficiënte processen. Matrix Meesters biedt oplossingen door systemen te integreren, processen te automatiseren en gebruiksvriendelijke rapportagetools te implementeren, waardoor je weer controle krijgt over je data.

Lees meer
Lees meer over Van Datachaos naar Data-Helderheid

Bij het kiezen van een CRM systeem moet je letten op gebruiksgemak, flexibiliteit, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid, analysefuncties en mobiel gebruik. Een goed CRM verhoogt productiviteit, biedt naadloze informatiestroom, en is toegankelijk overal en altijd.

Lees meer
Lees meer over Waar Moet je op Letten bij de Keuze voor een CRM Systeem?

Informatiesystemen kunnen een verwarrend doolhof worden. Matrix Meesters helpt je de weg terug te vinden door systemen te integreren, processen te automatiseren en optimale oplossingen te bieden, waardoor je weer overzicht en controle krijgt over je data.

Lees meer
Lees meer over Zijn jouw Informatiesystemen een Rabbithole Geworden?